Bescherm jouw account met two-factor authenticatie

• Wat is two-factor authenticatie?

Two-Factor authenticatie is een beveiligingsfeature voor jouw Gameforge account die een extra stap toevoegt aan het inlogproces, waardoor onbevoegde personen geen toegang krijgen tot jouw account.
    Jouw voorkeur authenticator app genereert een op tijd gebaseerde code die opgevraagd wordt tijdens het inlogproces nadat je jouw e-mailadres en wachtwoord opgeeft.
    Dit zorgt ervoor dat de enige persoon die kan inloggen op jouw Gameforge account de persoon is die de inloggegevens kent en in het bezit is van de gekoppelde smartphone.

• Welke voordelen biedt two-factor authenticatie?

Wanneer je two-factor authenticatie gebruikt, beveilig je jouw Gameforge account en bescherm je alle gekoppelde game accounts voor onbevoegde toegang.
    Niemand heeft toegang tot jouw account zonder in bezit te zijn van je smartphone.

• Is het gebruik van two-factor authenticatie verplicht?

Nee, het gebruik van two-factor authenticatie is optioneel. Maar we raden onze spelers wel aan om deze optie te activeren om hun Gameforge accounts zo goed mogelijk te beschermen.

• Hoe activeer ik de two-factor authenticatie?

Download je favoriete authenticator app vanuit de Google Play Store of Apple App Store.
    Open de app (afhankelijk van je keuze, zal je moeten registreren) en gebruik de overeenkomstige optie om een nieuw account toe te voegen en de QR code te scannen. Op dat moment kan het nodig zijn om de app permissie te geven om je smartphone's camera te gebruiken.
    Open vervolgens jouw account instellingen vanaf de Gameforge Client of de Gameforge.com website en klik op ‘Genereer QR code’. Scan deze code met jouw smartphone om de two-factor authenticatie te activeren.

• Kunnen alle game accounts in het Gameforge portfolio beschermd worden met two-factor authenticatie?

Hoewel we ons uiterste best doen om bescherming te bieden over al onze games, is het momenteel enkel mogelijk om games te beveiligen die het Gameforge account systeem gebruiken. Gelieve te kijken naar jouw client zijn huidige library of onze websites voor een up-to-date lijst vaan ondersteunde games.

• Ik heb een nieuwe smartphone.

Log in op jouw Gameforge Account met behulp van je oude smartphone en open de instellingen. Je kan het huidig gekoppelde apparaat van daaruit verwijderen.
    Daarna kan je een nieuwe smartphone koppelen aan jouw Gameforge account nadat je de authenticator app gedownload en geïnstalleerd hebt.

• Ik ben mijn smartphone verloren.

Terwijl je inlogt zal je onder het veld waar je de bevestigingscode invult, de optie krijgen om aan te geven dat je jouw smartphone verloren hebt. Je zal dan gevraagd worden om een herstellingscode in te geven in het daarvoor voorziene veld. Dit staat je toe om je two-factor authenticatie te deactiveren en opnieuw toegang te krijgen tot je Gameforge account.
    Indien je jouw herstellingscode niet langer weet, gelieve dan contact op te nemen met ons Support team: https://support.gameforge.com

• Welke two-factor authenticatie apps kan je mij aanraden?

Hier is een lijst met aanbevolen two-factor authenticatie apps:

• Microsoft Authenticator.
    • Google Authenticator.
    • LastPass Authenticator.
    • 2FAS.
    • Protectimus Smart.
    • Duo.
      We raden ook aan om features zoals cloud backup en apparaat synchronisatie te gebruiken, vooral in situaties waarbij je moet overschakelen op een nieuwe smartphone.
      Merk op dat hoewel de apps gelijkaardige functionaliteit hebben, het belangrijk is om de optie te kiezen die het best bij jou past.
  • Waar kan ik de herstellingscode terugvinden?

Wanneer je two-factor authenticatie activeert op je apparaat, zal er een bericht verschijnen met jouw herstellingscode. Bewaar deze goed aangezien je deze nodig zal hebben om de koppeling te verbreken indien je jouw apparaat verliest.

• Hoe deactiveer ik de two-factor authenticatie?

Open jouw account instellingen vanaf de Gameforge website of de Gameforge Client. Klik op je gebruikersnaam en navigeer naar de Instellingen. In de 'Algemeen' tab, zoek de 'Two-Factor Authenticatie' sectie. Vanaf daar, klik gewoonweg op de 'Verwijder'-knop aan de rechterzijde.

• Ik heb opgemerkt dat je nu third-party two-factor authenticatie apps kan gebruiken in plaats van de Gameforge app. Kan je de Gameforge app nog steeds gebruiken?

Ja, je kan de Gameforge app blijven gebruiken. De app zal echter niet langer beschikbaar zijn in de overeenkomstige Google Play Store en Apple App Store. Indien je de app verwijdert van je smartphone zal je deze niet opnieuw kunnen downloaden.

Kon je niet vinden wat je zocht? Contacteer Support